Peab bygger ut anstalten Sörbyn söder om Umeå


2022-08-11

Bild: Specialfastigheter

Peab fått uppdraget att bygga ut anstalten Sörbyn söder om Umeå. Beställare är Specialfastigheter och kontraktssumman uppgår till 364 miljoner svenska kronor.

Sörbyn är en anstalt med 40 platser samt 13 beredskapsplatser i säkerhetsklass 3. Anstalten ligger 4,5 mil söder om Umeå. Peabs uppdrag består i att bygga ut anstalten med totalt 96 platser.

– Det är glädjande att vi fått förtroendet att bygga ut anstalten Sörbyn tillsammans med Specialfastigheter. Att bygga anstalter är komplext och ställer höga krav på oss som entreprenörer och vi är stolta över att få bidra med våra kunskaper i detta projekt, säger Susanne Hallberg, regionchef på Peab.

– Kriminalvården befinner sig mitt i ett intensivt arbete för att möta det ökade platsbehovet. För att hantera platsbristen utökar vi på olika sätt och Sörbyn är en av många platser. Att utbyggnaden av anstalten Sörbyn snart kan starta igång är väldigt positivt, säger Johan Modin, regionchef Kriminalvården.

Uppdraget är en entreprenad i samverkan med byggstart under sommaren 2022. Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2022.


Källa: Peab