Tuve Bygg bygger ny anläggning för Ford


2022-09-23

Bild: Tuve Bygg

I Akalla norr om Stockholm ska Tuve Bygg uppföra en helt ny Ford-anläggning för fastighetsägaren Balder och Hedin bil. Den nya anläggningen, som är på drygt 11 000 kvm fördelat på tre våningar, blir en fullserviceanläggning och erbjuder försäljning och service av nya och begagnade Ford person- och transportbilar. En stor del av anläggningen är serviceverkstad och omfattar 34 verkstadsplatser med tillhörande verksamhetsytor samt parkeringsplan för fordon som ska till eller från serviceverkstaden.

– Det är en imponerande anläggning som vi bygger för Balder och Hedin Bil. Ett hållbarhetstänk genomsyrar hela projektet och med fokus på både kund och medarbetare för bästa upplevelse och bästa arbetsmiljö, säger Anders Runberg, regionchef på Tuve Bygg i Stockholm.

I anläggningen finns även utställningsdel, kundmottagning, konferensytor och för den goda arbetsmiljön finns matsal, vilrum, omklädningsrum, kontor samt tekniska rum för den dagliga driften.

Fastigheten byggs med väl avvägda val för energi, material och inomhusklimat. Inflyttning är planerad till första kvartalet 2024.


Källa: Tuve Bygg