Assemblin installerar värme och sanitet i bostadsprojekt i Göteborg


2022-11-29

Bild: Magnolia Bostad

Assemblin har fått uppdraget att utföra VS-installationer i bostadsområdet Fixfabriken som nu byggs i stadsdelen Majorna i Göteborg. Det rör sig om två kvarter med totalt ca 340 lägenheter i varierande storlekar.

Ordervärdet uppgår till omkring 34 miljoner kronor. Uppdraget utförs på totalentreprenad och beställare är Tuve Bygg med Magnolia Bostad som slutkund. Projektet påbörjades i oktober 2022 och beräknas pågå till juni 2025.

– Vi är mycket glada över uppdraget och att få vara delaktiga i utvecklingen av Majorna. Vår dokumenterade erfarenhet av större lägenhetsprojekt var en bidragande orsak till att Assemblin tog hem denna order. Vi kunde även presentera en projektorganisation som på ett effektivt sätt kan bidra till ett gott slutresultat, säger Lars-Erik Larsson, filialchef för Assemblin VS Skaraborg.

Magnolia Bostad har utvecklat bostadsprojektet som består av totalt cirka 340 bostäder, varav 226 bostadsrätter och 110 hyresrätter. Området har fått sitt namn efter den fabrik som låg på platsen tidigare, där den patenterade Fix-spanjoletten tillverkades. Magnolia Bostads egna arkitekter står för utformningen och gestaltningen av husen. Arkitekturen är variationsrik med hus i olika höjder med tegelfasader och detaljer som knyter an till områdets industriella historia. Magnolia Bostad äger projektet i JV med Niam och byggnaderna planeras att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.


Källa: Assemblin