Byggstart för Kvarteret Kölden


2022-12-05

Bild: BSK Arkitekter

Förra veckan togs första spadtaget för Kvarteret Kölden på Karlskronavägen i Björkhagen – ett projekt som vi ritat åt Olov Lindgren bestående av 82 lägenheter och en förskola. Om drygt två år är det dags för de första hyresgästerna att flytta in.

De nya byggnaderna, som består av två högre punkthus, ett fyra våningar högt lamellhus och en förskola, har gestaltats för att integreras med områdets karaktäristiska 50-tals arkitektur genom en modern tolkning av tidstypiska element såsom takvinklar, gavelmotiv och fasadmaterial.

Kvarteret Kölden är Olov Lindgrens första nybyggnation på 30 år, och processen har präglats av ett starkt och givande samarbete mellan alla inblandade. BSK har fått äran att vara med genom projektets alla faser.

– BSK har varit lyhörda för vad vi efterfrågat i projektets alla olika skeden; hela vägen från byggrättsanalys till färdigprojektering. De har varit en trygg partner genom hela processen, säger Henrik Deuschl, projektchef på Olov Lindgren.

– Alla de goda kvaliteterna från folkhemstidens bostadsbyggande går att finna i dessa nya hyresrätter. Det känns bra i själen att kunna bidra till en ny årsring i Björkhagen, som även möjliggör för fler hyresrätter i Stockholm – det behövs," säger Lise-Lott Söderlund, VD, BSK Arkitekter.


Källa: BSK Arkitekter