NCC bygger idrottshall i Kumla


2022-12-20

Bild: Bygd Arkitektur

NCC och Kumla kommun inleder bygget av en ny idrottshall med idrottsplaner för inomhusidrott och med kapacitet för 300 åskådare. Uppdraget görs i samverkan och ordervärdet uppgår till cirka 90 miljoner kronor.

NCC:s uppdrag omfattar en stor hall med idrottsplaner för inomhusidrott och kapacitet för 300 åskådare. Projektet har utformats i ett nära och intensivt samarbete med Kumla kommun. I september togs ett första spadtag kort tid efter att kommunfullmäktige beslutat om bygget av idrottshallen.

− Arbetet med idrottshallen har rivstartat och det känns tryggt att göra den här resan med en stabil och erfaren entreprenör. NCC har kunnat bidra med värdefull kompetens sedan dag ett och vi ser fram emot att tillsammans fortsätta arbetet med att ge Kumlaborna en ny viktig samlingsplats för föreningslivet och en utökad resurs för skolan, säger Margita Larsson, Verksamhetschef Kommunfastigheter, Kumla kommun.

NCC har påbörjat markarbeten för grundläggning, asfaltsbrytning och marksanering. Idrottshallen förväntas bli färdigt under första kvartalet i 2024 och kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad silver. NCC bygger även en ny sport- och simhall i Arvidsjaur.

− Vi har haft kort tid på oss för projekteringsfasen för Kumlas nya idrottshall, så samarbetet mellan NCC och Kumla kommun har varit nära och mycket positivt redan från starten. En tät och öppen dialog från start är en av nycklarna till ett framgångsrikt projekt, så vi har bäddat väl för att fortsätta i samma anda, säger Pontus Nilsson, affärschef NCC Building Sweden.

Affären på totalt cirka 90 miljoner kronor orderregistreras i fjärde kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.


Källa: NCC