Dragonskolan byggs ut med nya ljusa lokaler


2023-01-19

Utbyggnaden av Dragonskolan (bilden är en illustration).
Bild: LINK Arkitektur
Utbyggnaden av Dragonskolan (bilden är en illustration).

Umeå kommuns befolkning växer och antalet 16–18-åringar förväntas öka med drygt tusen personer fram till år 2031. Det gör att kommunens fyra gymnasieskolor inte räcker till. Under våren påbörjas därför arbetet med att bygga ut Dragonskolan så att fler elever kan ha undervisning på skolan.

– Dragonskolan byggs ut för att rymma ytterligare drygt 200 elever. Vi har redan börjat bygga ut skolrestaurangen så att fler elever ryms där, säger Patrik Lindqvist, byggprojektledare Umeå kommun.

Skolan får nya ljusa lokaler med tio nya klassrum, grupprum och arbetsplatser för lärare vid entré Norr. Utbyggnaden blir i samma stil som skolan men med flera glaspartier i fasaden som ger mycket ljusinsläpp.

– Vi ser verkligen fram emot att få fler lokaler, speciellt stora och fina klassrum. Det blir ett lyft för hela skolan, säger Mats Spolander, rektor på Dragonskolan.

Upphandling pågår just nu och planen är att utbyggnaden ska påbörjas under våren 2023 och börja användas under hösten år 2024. För att möta behovet av fler gymnasieplatser byggs även Maja Beskowgymnasiet ut och Vasaskolan byggs om till en gymnasieskola.


Källa: Umeå kommun