Heimstaden släpper första etappen i spännande bostadsområde


2023-01-19

Bilden är en illustration.
Bild: Heimstaden
Bilden är en illustration.

Strax utanför Lund växer det nya bostadsområdet Södra Råbylund fram som färdigställt ska ge plats åt ca 4500 personer. Här bygger Heimstaden nästan 800 hyresrätter och öppnar idag upp för uthyrning av 204 lägenheter i etapp 1.

Heimstaden uppför 779 välplanerade lägenheter i fem byggetapper, vilket gör projektet till ett av bolagets största i Sverige. Totalt rör det sig om tolv byggnader med närhet till både natur, service och kommunikationer.

Lägenheterna varierar från ettor på ca 24 kvm till femrummare på 112 kvm. Byggetapp 1 består av 204 lägenheter med preliminär inflyttning i 75 lägenheter under Q2 2023 och 129 lägenheter i Q3. Hela byggprojektet ska stå färdigt 2026.

– Det är alltid speciellt med första etappen i ett byggprojekt. Det är första gången man visar upp en färdig produkt för allmänheten och det ska bli kul att se vad responsen blir för det är jättefina lägenheter som erbjuder det mesta, säger Joakim Vedmo, projektledare Heimstaden.

Karakteristisk för lägenheterna är dess öppna planlösning mellan kök och vardagsrum samt de väl tilltagna fönsterna med bra ljusinsläpp. Majoriteten utrustas också med balkong eller en uteplats.

Byggnaderna uppförs i enlighet med Miljöbyggnad Silver, vilket betyder att innemiljön uppfyller särskilda kriterier för bland annat ventilation, värme och dagsljus.

Även solhybridpaneler, som är effektivare än vanliga solpaneler, har installerats för att ge lägenheterna värme och el året runt.


Källa: Heimstaden