Vattenfall är Sveriges grönaste energibolag - igen


2023-02-20

Vattenfall har för andra året i rad utnämnts till landets grönaste energibolag i en årlig ranking där svenska folket granskar olika branscher utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Sveriges Grönaste Varumärke är en utmärkelse som funnits sedan 2008 där svenska kunder får tycka till om olika varumärken och deras hållbarhetsarbete. I undersökningen, som görs av strategikonsultbolaget Differ, granskar ett representativt urval av den svenska befolkningen 152 ledande varumärken från 13 utvalda branscher.

I årets studie befäster Vattenfall sin topposition bland de svenska energibolagen – en placering som nåddes för första gången ifjol efter att Vattenfall klättrat 11 placeringar på 6 år. På totala rankingen tar Vattenfall ett kliv upp – till plats 11 från fjolårets 16:e plats.   

- Vi är oerhört stolta och glada över att återigen få den här utmärkelsen. Särskilt glad är jag över att svenska folket bevisligen har uppmärksammat vårt hållbarhetsarbete. Det är ett bevis på att vårt arbete har gett resultat. Ett fossilfritt liv är inte vårt hållbarhetsmål, utan vår affärsstrategi, säger Annika Ramsköld, Vattenfalls hållbarhetschef.

I 2023 års studie har 1012 personer i åldern 15 till 75 intervjuats under januari månad.

Mer information om Sveriges Grönaste Varumärke och 2023 års ranking hittar du här: Differ | Push the boundaries for sustanable growth

 


Källa: Vattenfall