Saint-Gobain lanserar nytt sortiment lim och tätningsmedel


2023-04-11

Bild:Saint-Gobain Abrasives AB

Saint-Gobain lanserar ett nytt varumärke för lim och tätningsmedel för underhåll, reparation och montering – OneBond. Företaget, som är en ledande leverantör av slipprodukter, utökar därmed sitt erbjudande med snabblim, gap fillers samt gänglåsnings- och gängtätningsmedel.

OneBond erbjuder prestandabaserade, hållbara lösningar för att bygga och återställa utrustning och verktyg på ett säkert och effektivt sätt för en rad reparations- och underhållstillämpningar.

Traditionella mekaniska sammanfogningsmetoder som svetsning och mekanisk montering kan ofta vara dyra och tidskrävande. Limtekniken har utvecklats speciellt för att erbjuda ett alternativ till de traditionella metoderna, samtidigt som den minskar kostnaderna och påskyndar reparationstiden och genomströmningen.

– Genom OneBond tillhandahåller vi säkra, lättanvända och applikationsfokuserade lim som är framtagna för att spara tid, arbete och kostnader vid montering och underhåll. Oavsett om kravet är bindningsstyrka, temperatur- eller miljöbeständighet, flexibilitet, snabb härdningstid eller viskositet finns en lösning i det nya sortimentet från OneBond, säger Joakim Baringe, försäljningsdirektör Skandinavien på Saint-Gobain Abrasives.

Det nya sortimentet består av ett brett spektrum lösningar för en rad vanliga tillämpningar.

– Våra snabblim härdar fort och kan användas på många olika material. OneBonds gap fillers är starka, slittåliga och hållbara för krävande förhållanden. Gänglåsnings- och gängtätningsmedlen har en unik giftfri formel och enastående kemisk beständighet för användning på pumpar, växellådor, motorkåpor och höljen, vilket eliminerar läckage och korrosion. Våra produkter ger ett bra utbud av bindningsstyrkor, gänglåsningar och möjligheter att fylla håligheter. Med OneBond kommer vi att kunna förbättra och snabba upp våra användares verksamhet, säger Patrik Olsson, försäljningschef Sverige på Saint-Gobain Abrasives.

OneBond kommer framöver att utöka sitt utbud med lim och tätningsmedel för fordonseftermarknaden, bygg- och anläggningssektorn samt gör-det-själv-marknaden i hela Europa.

För mer information om OneBond och det nya sortimentet; läs mer i vår broschyr, besök www.onebondadhesives.com eller kontakta din lokala försäljningsrepresentant.


Källa: Saint-Gobain Abrasives AB