Distansia väljer SmartCraft som ett obligatoriskt verktyg i kursmaterialet


2023-06-02

Bild:SmartCraft

SmartCraft har ingått ett avtal med den svenska leverantören av elutbildningar, Distansia, vilket innebär att SmartCraft kommer att tillhandahålla EL-VIS, en digital lösning för kabeldimensionering, egenkontroller och dokumentation, som obligatoriskt verktyg i elektrikerutbildningen. 

Distansia är en av Sveriges ledande leverantörer av distanskurser för elektriker och varje år genomför över 250 personer sin auktorisationsutbildning AL (Auktorisation Lågspänning) via Distansia. 

Genom att använda EL-VIS som ett obligatoriskt verktyg i sitt kursmaterial kan Distansia garantera att studenterna får relevant och högkvalitativ utbildning som uppfyller de nya standarderna. Detta är av stor betydelse för Distansias många kunder, som inte bara inkluderar enskilda elektriker utan även myndigheter som den svenska Försvarsmakten, Kustbevakningen, Arbetsförmedlingen och Säkerhetsrådet, samt stora företag som LKAB, Vattenfall, SVT, Tetra Pak, Volvo och andra. 

SmartCraft tillhandahåller redan gratis programvara för utbildningssyften till ett antal yrkeshögskolor och kursleverantörer i både Norge, Sverige och Finland. 

 "Vi på SmartCraft är stolta över att kunna samarbeta med utbildningsinstitutioner i Norge, Sverige och Finland. Användningen av digitala speciallösningar är fortfarande låg på marknaden, och vi anser att det är viktigt att digitala verktyg integreras i utbildningen. Nästa generations hantverkare kommer att ställas inför högre krav och förväntningar på effektivitet, kundservice, dokumentation och kostnadskontroll, så det kommer vara viktigt att vara förtrogen med digitala verktyg" berättar VD för SmartCraft, Gustav Line. 

  

Om SmartCraft: Koncernen SmartCraft är ledande inom digitala lösningar särskilt anpassade för hantverkare i Norden. SmartCraft är börsnoterat på Oslobörsen och består idag av de digitala lösningarna EL-VIS, Bygglet, HomeRun, Congrid, Cordel, Kvalitetskontroll, El-verdi och ELinn. Koncernen har idag 189 anställda fördelade på 14 olika kontor i Sverige, Norge och Finland. 


Källa: SmartCraft