Irländska ingenjörs- och byggföretag expanderar i Sverige


2021-10-15

De irländska ingenjörs- och byggföretag Kirby Group Engineering och Collen öppnar kontor i Gävle efter fortsatt hög tillväxt i Sverige och Norden. På bild syns – Bakre raden: Karin Angus – Global Lead Datacentres på Enterprise Ireland, Tommy Drumm – Managing Director på Collen, Austin Gormley – Irlands Sverigeambassadör, John Grogan – Director på Kirby Group Engineering, Eva Älander – Ordförande Gävle kommunfullmäktige. Främre raden: Neil Collen – Styrelseordförande på Collen, Thomas O’Connor – Europachef på Collen, Mark Flanagan – Managing Director på Kirby Group, Pearse Dolan – Operations Manager på Kirby.
Bild: Engineering Ireland
De irländska ingenjörs- och byggföretag Kirby Group Engineering och Collen öppnar kontor i Gävle efter fortsatt hög tillväxt i Sverige och Norden. På bild syns – Bakre raden: Karin Angus – Global Lead Datacentres på Enterprise Ireland, Tommy Drumm – Managing Director på Collen, Austin Gormley – Irlands Sverigeambassadör, John Grogan – Director på Kirby Group Engineering, Eva Älander – Ordförande Gävle kommunfullmäktige. Främre raden: Neil Collen – Styrelseordförande på Collen, Thomas O’Connor – Europachef på Collen, Mark Flanagan – Managing Director på Kirby Group, Pearse Dolan – Operations Manager på Kirby.

Kirby Group Engineering & Collen öppnar nya kontor i Sverige – tillsammans arbetar företagen idag med över 1200 personer i Sverige. Irländska högteknologiska bygg- och ingenjörstjänster har en hög efterfrågan i Sverige. Det beror i hög grad på att de är ledande inom design-, entreprenad- och konstruktionstjänster för datacenterlösningar i Norden.

De irländska ingenjörs- och byggföretagen Kirby Group Engineering och Collen etablerar nya kontor till följd av en växande marknad i Sverige och Norden.

Kirby Group Engineering har öppnat kontor i Gävle. Efter att ha verkat i Sverige i fem år är öppningen en tydlig signal om Kirbys fortsatta närvaro och tillväxt i Norden. Kirbys spetskompetens och erfarenhet inom konstruktion av datacenter har hjälpt företaget att säkra ett antal prestigefyllda kontrakt med ledande globala teknologiföretag. Som ett resultat har verksamheten i Sverige snabbt vuxit till att bli en av Kirbys mest expansiva i Europa. Majoriteten av Kirbys pågående projekt finns i Gävleregionen.

– Att nå denna milstolpe i vår företagshistoria hade inte varit möjligt utan engagemanget, hängivenheten och det hårda arbetet från vår personal. Sverige har snabbt visat sig vara en utmärkt marknad för oss och vi ser fram emot vidare tillväxt och att skapa förbindelser där under många år framöver, säger Mark Flanagan, Group Managing Director på Kirby Group Engineering.

John Grogan, Group Engineering Director på Kirby menar att den officiella invigningen är en höjdpunkt i företagets fortsatta framgång.
– Under de senaste åren har verksamheten växt betydligt på Irland och utomlands. Vi har nu etablerat ett starkt fäste på den svenska marknaden och det är vi alla stolta över. En viktig del av vår affärsplan är samarbetet med lokala företag, vilket fungerar mycket bra i Gävle och dessa partners är en integrerad del av vår verksamhet och en förutsättning för att kunna leverera projekt här, säger han.

Operations Manager i Sverige, Pearse Dolan, medger stolt att Kirby fått stort stöd från lokalsamhället:
– Gävle är den perfekta platsen för vårt kontor. Transportinfrastrukturen och närheten till Stockholm gör det tillgängligt för vår verksamhet. Jag vill tacka lokalsamhället för det välkomnande och stöd vi fått. Ett särskilt tack vill jag ge till Kara Wirdby på Gävle kommun för all hjälp med att etablera vår verksamhet i regionen.

Collen tillkännager också öppnandet av nya kontor i Gävle. Företaget har etablerat sig som ett ledande entreprenadbolag i den snabbt växande datacentersektorn i Europa. Collen har arbetat i Sverige sedan 2017.

Sedan 2017 har företagets omsättning i Sverige ökat från 110 miljoner euro 2017 till över 320 miljoner euro 2020, och tillväxten förväntas fortsätta den närmaste framtiden. Collen har upplevt en betydande tillväxt inom datacentersektorn efter att ha byggt hyperskalbara datacenter för ett antal kunder på marknaden.

– Vi är glada över att kunna öppna vårt nya europeiska kontor i Gävle, vilket är ett bevis på värdet av den expertis och kompetens som vår personal har bidragit med för den bredare organisationen. Detta är en naturlig utveckling med tanke på den betydande verksamheten i området och visar företagets långsiktiga engagemang för vår europeiska strategi. Genom att etablera en fast bas stöttar vi tillväxten av vårt europeiska företag under många år framöver, säger Tom O’Connor, Europachef på Collen.

Han fortsätter:
– Collens erfarenhet, kunskap och engagemang utgör centrala grundförutsättningar för vår framgång och expansion under det senaste decenniet, vilket även återspeglas i vår imponerande kundportfölj. Vi tror starkt på att nyckeln till framgång har varit vårt mångåriga fokus på konsekvent leverans av spetskompetens till våra kunder, samtidigt som vi är ledande i den högteknologiska byggmiljön.

– Vi är oerhört stolta över våra prestationer, som inte hade varit möjligt utan vårt högkvalificerade team av ledning och teknisk personal. Genom att samarbeta med kundrepresentanter, designkonsulter och underleverantörer säkerställer våra team att projekten levereras till högsta standard i tid och inom budgeten.

– På Collen har vi lång erfarenhet av ägaranvända och hyperskalbara datacenter som prioriterar hållbar energi, låg energiförbrukning och intelligenta system i design- och byggprocessen. En del av vår policy är att samarbeta med så mycket lokal expertis som möjligt, och våra kunder ser värdet i det för våra projekt. Med öppnandet av vårt nya kontor i Gävle kommer vi att fortsätta att arbeta med våra partners i leverantörskedjan för datacenter, och vi ser fram emot att bygga vidare på dessa lokala relationer, säger Tommy Drumm, Managing Director på Collen.

Enterprise Ireland, Irlands handels- och innovationsarm, med kontor i Stockholm och Köpenhamn stöder tillväxten av irländska företag i Norden. Nära 300 företag, knutna till Enterprise Ireland, är aktiva på den svenska marknaden. Kundexporten från Enterprise Ireland till Norden ökade med 33 procent år 2020 till 1,1 miljarder euro. Detta drivs till stor del av en fortsatt ökad efterfrågan på irländska högteknologiska bygg- och ingenjörstjänster.

I en kommentar om dagens tillkännagivande säger Karin Angus, Global Lead inom Datacenters på Enterprise Irland;
– Irländska byggföretag är kända för att för att leverera stora och komplexa projekt internationellt och har blivit en central del av leverantörskedjan i den svenska och nordiska datacenterindustrin. Vi arbetar med den svenska och irländska byggbranschen för att skapa fler partnerskap och samarbeten för att möta byggtjänstsbehoven på marknaden. Det finns idag cirka 40 irländska företag som arbetar med datacenterprojekt i Sverige.

– Dagens tillkännagivande från Kirby Group Engineering och Collen är mycket välkommet. Över 1200 människor arbetar idag tillsammans med företagen i Sverige. De nya satsningarna visar på deras fortsatta investeringar i en expansion på de svenska marknaderna och stärker ytterligare deras kunderbjudande, fortsätter hon.


Källa: Enterprise Ireland


Skriv utDen nya kvartersstrukturen kommer att ge ett helt annat folkliv på Torsgatan och Hälsobrunnsgatan (bilden är en illustration).
Den nya kvartersstrukturen kommer att ge ett helt annat folkliv på Torsgatan och Hälsobrunnsgatan (bilden är en illustration).

Stockholms nya kontorskvarter inspirerat av Paris och Berlin

Mitt i centrala Stockholm utvecklar FOJAB tillsammans med fastighetsägaren Castellum ett attraktivt kvarter där moderna kontor, historiska verkstadsmiljöer och handel möts kring...

Läs mer
Bilden illustrerar mötet mellan park och stadsmiljö, den gröna parkgatan och den brokigare stadsgatan. Kvarteret genomsyras av omhändertagna sockelvåningar med plats för både lokaler och unika bostads- och radhusentréer (bilden är en illustration).

AIX ritar nytt stadskvarter i Barkarby

Tillsammans med Storstaden Bostad vann AIX Arkitekter markanvisningstävlingen för 9.500...

Läs mer
Med Docks får Malmös skyline ett nytt inslag (bilden är en illustration).

Malmö får ett nytt landmärke

I inloppet till hamnen kommer Malmös nya landmärke Docks att resa sig. Ett bostadskvarter...

Läs mer


Klart för bostadsrätter i Limhamns Sjöstad

Stadsbyggnadsnämnden har i dag beviljat bygglov för 278 nya bostadsrätter i Limhamns...

Läs mer
Charlie Klang, genusvetare och f.d. snickare.

Sila Snacket satsar vidare efter det stora gensvaret

Sila Snacket är ett initiativ kring jargonger som lanserades av byggentreprenören TL Bygg...

Läs mer


Peab inför gratis mensskydd på sina arbetsplatser i Norden

Peabkoncernen erbjuder, tillsammans med dotterbolaget Lambertsson, gratis tamponger till...

Läs mer
Visionsbild över torget i Barkarbystaden och kvarter Atlas (bilden är en illustration).

Ännu fler nya lägenheter till Barkarbystaden efter samarbete mellan fastighetsjättar

Åke Sundvall, tredje generationens familjeföretag, och medlemsägda OBOS, en av...

Läs mer

Peab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i Stockholm

Göran Linder, affärsområdeschef Peab Projektutveckling.

Peab har tecknat avtal om att förvärva del av fastigheten Stockholm Primus 1 på...

Läs mer
Visionsbild över kvinnoanstalten Sagsjön (bilden är en illustration).

Serneke och Specialfastigheter tar nästa steg för att utveckla Sagsjön kvinnoanstalt i Lindome

Serneke och Specialfastigheter har nu kommit till fas två i sin samverkan för att...

Läs mer
540 elever kommer få en ny skola när Bentsebrua skole står klar (bilden är en illustration).

NCC bygger ny skola i Oslo

NCC har tecknat avtal med det kommunalt ägda Oslobygg KF om att bygga Bentsebrua skola i Oslo....

Läs mer
Visionsbild över kvartret Haga Palett (bilden är en illustration).

Stark försäljning skapar byggstart för Hagastadens nästa kvarter

Efter stark försäljning byggstartar Nordr den första etappen av tre i projektet Haga...

Läs mer
Vy fran Strandangstorget (bilden är en illustraion).

Jönköping nytt bostadsprojekt – värde nästan 400 miljoner kronor

NCC ska tillsammans med Vätterhem bygga 120 hyresrätter och 44 trygghetsboenden i...

Läs mer
Bilden är en illustration.

Veidekke bygger innovationshus i Lunds Science Village

Veidekke har av Wihlborgs Fastigheter AB fått i uppdrag att bygga Space (Kunskapen 1), ett...

Läs mer
Bilden är en illustration över det nya bostadsområdet.

Betonmast bygger unika lägenheter på Stigberget i Göteborg

Betonmast Göteborg har tecknat avtal med bostadsutvecklaren Sverigehuset gällande ett...

Läs mer


Mest lästaUnica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se