Smart låssystem sparar entreprenörernas tid och pengar


Stina Mathiesen 2021-04-01

Emil Berggren, filialchef på Radiator VVS Hudiksvall, berättar för Byggnorden att företaget sparat både tid och pengar med Ease Smart Lock från Infobric.
Bild: Martin Thyr, Finfilm
Emil Berggren, filialchef på Radiator VVS Hudiksvall, berättar för Byggnorden att företaget sparat både tid och pengar med Ease Smart Lock från Infobric.

Ease Smart Lock har en diskret och smakfull design och monteras enkelt på insidan av dörren. Det syns inte utifrån och lämnar ingen åverkan på vare sig dörren eller låskistan.
Bild: Martin Thyr, Finfilm
Ease Smart Lock har en diskret och smakfull design och monteras enkelt på insidan av dörren. Det syns inte utifrån och lämnar ingen åverkan på vare sig dörren eller låskistan.

Radiator VVS Hudiksvalls egna montörer installerar Ease Smart Lock från Infobric snabbt och enkelt.
Bild: Martin Thyr, Finfilm
Radiator VVS Hudiksvalls egna montörer installerar Ease Smart Lock från Infobric snabbt och enkelt.

Efter intstallationen konfigureras låssystemed med appen Ease CheckIn, som också kan användas som personalliggare.
Bild: Martin Thyr, Finfilm
Efter intstallationen konfigureras låssystemed med appen Ease CheckIn, som också kan användas som personalliggare.

\
Bild: Martin Thyr, Finfilm
"Jag styr tiderna som montörerna och underentreprenörerna kan komma in i lägenheterna via appen" säger Emil, "då känner sig hyresgästen tryggare också".

Nyckelhantering kan vara ett stort huvudbry vid såväl små som stora projekt. Radiator VVS Hudiksvall hittade lösningen i Ease Smart Lock, det smarta låssystemet från Infobric som ökar tidseffektiviteten och minskar utgifterna för företaget och ökar tryggheten hos de boende.
– Vi slipper nyckelhanteringen och därmed sparar vi både tid och pengar, säger Emil Berggren, filialchef på Radiator VVS Hudiksvall.

Hela denna artikel är en annons

Nyckelhantering är en återkommande utmaning vid lägenhetsrenoveringar och byggprojekt, som många kan känna igen. Låscylindrar ska bytas, tillfälliga nycklar ska delas ut, det ska dokumenteras vilka som har nycklar och hur många nycklar de har. Dessutom ska man hålla koll på vilken nyckel som går till vilket lås, vilket kan ta längre tid än man tror när nyckelknippan omfattar dussintals med nycklar. När projektet sedan är klart ska cylindrarna bytas igen och alla nycklar ska samlas in, vilket inte heller alltid går lika smidigt som tänkt.

Några som erfarit detta, men hittat lösningen på problemet, är Radiator VVS Hudiksvall. De har ett ramavtal med Hudiksvalls bostäder, som innebär att de ansvarar över fastighetsbolagets badrumsrenoveringar i olika områden. Emil Berggren, filialchef på Radiator VVS Hudiksvall, berättar att nyckelhanteringen var deras största utmaning på fältet – tills de upptäckte Ease Smart Lock.

– Nyckelhanteringen blir ju en del av utmaningen eftersom det är så tighta tidsplaner. Vi har inte tid till att åka och leta nycklar, säger Emil Berggren för Byggnorden.
– Med Ease Smart Lock slipper vi nyckelhanteringen. Vi har fått ett bättre flyt i arbetet, både ekonomin och tidsplanen ser mycket bättre ut nu. Arbetet går snabbare och smidigare för alla parter.


Enkel installation och lång livslängd
Ease Smart Lock är ett smart låssystem från Infobric Construction. Låssystemet har en diskret och smakfull design och monteras enkelt på insidan av dörren, utan att vara synligt utifrån eller lämna åverkan på vare sig dörren eller låskistan. Både upp- och nedmontering av Ease Smart Lock går snabbt och enkelt.

– Vi tar kontakt med hyresgästen och bokar en tid som passar dem, sen åker vi dit och monterar upp låser och ger instruktioner till hyresgästen om hur låset fungerar, berättar Emil. 
– Man tar bort låsvredet och skruvar upp boxen på insidan av dörren, istället för vredet som sitter där. För hyresgästen blir det ingen skillnad, de kan använda sin vanliga nyckel utifrån och vredet inifrån. Ease Smart Lock är bara en box som man sätter på insidan av dörren.

Efter montering konfigureras låssystemet direkt på plats med appen Ease CheckIn, samma app som kan användas för närvaroregistrering, som en smidig mobil personalliggare. Låset registreras då till lägenheten genom att man skriver in adress och lägenhetsnummer. Därefter kan Ease Smart Lock enkelt öppnas med mobilen. 
– Det tar fem minuter ungefär, sen sitter grejerna på plats och allt är registrerat och klart!

Användaren kan smidigt se alla sina tillagda lås på arbetsplatsen direkt i appen och se vilka tider som den har tillgång till respektive lås. Digitala nycklar delas smidigt ut genom webbtjänsten Ease Construction där rättighetsschema sätts. På så sätt minimeras den tidsödande nyckelhanteringen och inga nycklar kan slarvas bort, samtidigt som de boende kan använda sina vanliga nycklar under hela projekttiden.


Ökad känsla av trygghet
Låssystemet Ease Smart Lock ökar säkerheten för både verksamma och de boende. Endast de som har behörighet får en digital nyckel, vilket innebär att obehöriga inte kommer in. Tack vare att systemet är digitalt har man alltid full koll över alla lås och behörigheter, i realtid och på distans. Den digitala nyckeln fungerar dessutom endast under schemalagd tid, vilket ökar trygghetskänslan för de boende ytterligare.

– Jag uppfattar det som att hyresgästerna har fått ett positivt intryck av låsen. Jag styr tiderna som montörerna och underentreprenörerna kan komma in i lägenheterna via appen. Utöver de satta tiderna kommer de inte in, säger Emil.
– Då känner sig hyresgästen tryggare också, eftersom vi inte har någon nyckel som fungerar dygnet runt. Med låsen kan vi visa när någon har varit inne i lägenheten och vem som har varit där. Det är positivt för hyresgästen också, inte bara för oss entreprenörer.

Låset är elektroniskt, men eftersom det drivs med ett uppladdningsbart batteri behövs inga elinstallationer. Ease Smart Lock kommunicerar via Low Energy Blue Tooth, vilket håller energiförbrukningen på låg nivå. Den starka motorn säkerställer att låset klarar att öppnas och stängas med hög frekvens, vilket är extra passande för byggprojekt med hög aktivitet.

– Jag fick tips från en byggare om att prova Ease Smart Lock, och tog då kontakt med en säljare på Infobric. Först hyrde vi ett par lås för att prova och känna lite på grejerna. De kändes vettiga, och sen köpte vi ett gäng. Nu har vi 12 lås, men vi kommer ha behov av fler lås så småningom, säger Emil.
– Jag ser bara positivt på det. Grejerna håller och är pålitliga, så jag kan rekommendera andra att använda dem också.


Vill du veta mer om Ease Smart Lock? Klicka här!

Skriv utVisionsbild över The Eight, kontorsfastigheten som ska byggas i Washington (bilden är en illustration).
Visionsbild över The Eight, kontorsfastigheten som ska byggas i Washington (bilden är en illustration).

Skanska investerar cirka 4,0 miljarder kronor i amerikanskt kontorsutvecklingsprojekt

Skanska investerar cirka 476 miljoner dollar, motsvarande cirka 4,0 miljarder kronor, i The Eight, ett nytt kontorsutvecklingsprojekt i Bellevue, Washington, USA. Byggkontraktet är värt cirka 270 miljoner dollar, cirka 2,3...

Läs mer
Lindinvent 550


Hudiksvall får 80 nya bostadsrätter

Serneke Invest och ROPH Invest AB ska i ett joint venture tillsammans utveckla 80 bostadsrättslägenheter på Kattvikskajen i Hudiksvall. Planerad byggstart är i början av...

Läs mer
I bild från vänster till höger: Camilla Ejeskog: Castellum, Joanna Forsberg: Princess Hotell, Johannes Solmanson: Butlers och Christian Pusunc: Sushi Nara.

Norrköpings citykärna byggs om

Castellum genomför just nu tre större ombyggnationer i centrala Norrköping. Hyresgäster som genomgår en förvandling är Butlers, Princess Hotell och Sushi Nara.

Läs mer
Industrinät

Oscar Properties förvärvar fyra fastigheter i Köping

Oscar Properties Holding AB har idag, onsdag, tecknat avtal om att förvärva fyra fastigheter i Köping med inslag av bostäder från Sterner Stenhus Holding AB. Förvä...

Läs mer
Gustav Line, koncernchef i SmartCraft.

Digitalisering av entreprenad- och hantverksbranschen

Kraftig tillväxt och hög lönsamhet i SmartCraft

Genom att kombinera organisk tillväxt och förvärv har mjukvaruföretaget SmartCraft haft en stark tillväxt de senaste två åren. År 2020 hade företagen i...

Läs mer
Hags 550


XERVON förvärvar IBS Byggnadsställningar

Genom förvärvet av Oskarshamnsbaserade IBS Byggställningar AB blir Xervon en av Sveriges största leverantörer av ställningar och väderskydd för bygg-,...

Läs mer
HSB brf Odjuret på Storsjö Strand i Östersund (bilden är en illustration).

HSB vinner markanvisning för bostäder på Storsjö Strand i Östersund

HSB har vunnit en markanvisning för ca 48 bostadsrättslägenheter på Storsjö Strand i Östersund. Det vinnande förslaget ”HSB brf Odjuret” tar stor...

Läs mer
Woodworks
Ombyggnad av lokaler utklassar nybyggnad.

Ombyggnad av lokaler utklassar nybyggnad

Det finns många förlorare i den ekonomiska kris som varit effekten av Covid-19. På byggmarknaden har konjunkturkänsliga sektorer som kontor, handel och delar av bostadsbyggandet...

Läs mer
Skiss över det svanenmärkta kvarteret Doktoranden i Rosendal, Uppsala.

Heba och Åke Sundvall byggstartar bostadsrätter i Uppsala

Tillsammans kommer Åke Sundvall och Heba bygga 159 nya Svanenmärkta bostadsrätter i Norra Rosendal, Uppsala. Kvarteret med de fyra husen kommer centreras kring en vacker och grö...

Läs mer
Duravit
Kvarteret Hållstugan i centrala Örebro ska fräschas upp (bilden är en illustration).

Skanska renoverar och bygger nytt åt Örebrobostäder

Skanska har fått i uppdrag av Örebrobostäder att bygga ut kvarteret Hållstugan i centrala Örebro. Uppdraget innebär rivning av butikslokaler och garage samt renovering...

Läs mer

Bravida Sprinkler specialistrekryterar och stärker kunderbjudandet inom kompletterande släcklösningar

Bravida Sprinkler breddar kunderbjudandet inom släckområden och rekryterar specialistkompetens för dimma och speciallösningar inom släcksystem. Det är hållbara...

Läs mer
Yrkeshögskolan syd
Bild från smyglanseringen av AMA Funktion, med Jan-Olof Edgar, Johanna Brolin, Viktor Ginner och Andreas Persson.

Smyglansering av AMA Funktion:

”Ett viktigt steg mot en helt digital upphandling av totalentreprenader”

Äntligen är den nya medlemmen i AMA-familjen här. AMA Funktion, som den nya tjänsten heter, är ett länge efterfrågat helt digitalt hjälpmedel för...

Läs mer
Loke Bodén (tv) är lärling hos TakTec i Falun och handleds av Mattias Nordlund (th). När Loke uppnått \

Plåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie på 30 000 kr

För att uppmuntra och belöna företag som tar emot och utbildar lärlingar, lanserar nu plåtslageri- och ventilationsbranschen ”en lärlingspremie” på 30...

Läs mer
Bygglet Byggrevolution
Studentbostäder Språkskrapan, delat boende, Göteborg (bilden är en illustration).

Akademiska Hus bygger studentbostäder i Göteborg

Akademiska Hus investerar 103 miljoner kronor i att förvandla en tidigare kontorsbyggnad till 61 lägenheter vid Näckrosenområdet mitt i centrala Göteborg. Satsningen skapar...

Läs mer
Lars Bernhäll, teknisk förvaltare Castellum, vid solcellerna.

Lyckad solcellssatsning ger mersmak hos Castellum

Ett år har passerat sedan Castellum investerade i Växjös då största privata solcellsanläggning. Den 430 kvadratmeter stora solpanelsytan återfinns i Fö...

Läs mer
Teknoware
Visionsbild över HSBs nya fastighetsprojekt i Jakobsbergsskogen.

Serneke bygger fler lägenheter för HSB i Karlstad

Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med HSB Produktion i Värmland för en andra etapp i den nya stadsdelen Jakobsberg nära Karlstad centrum. Den här gången handlar det...

Läs mer
Resecentrum sett från Sigurdsterrassen på södra sidan om spåren (bilden är en illustration).

Västerås nya resecentrum – smidiga flöden och enande landskap

Nu presenteras ett vidareutvecklat förslag på nytt resecentrum i Västerås. Förslaget är uppdelat i två fristående etapper där den första byggs i...

Läs mer
EBM Papst
Illustration över de 252 lägenheter som ska byggas i Västerås, utvecklade av I am Home.

I am Home byggstartar 252 lägenheter i Västerås

I am Home, byggherre och projektutvecklare av flerbostadshus och samhällsfastigheter, utvecklar i stadsdelen Eriksborg i Västerås. Totalentreprenadsavtal har tecknats med Consto. Nu...

Läs mer

Kia Orback Pettersson ny styrelseordförande för ÅWL Arkitekter

På ÅWL:s stämma den 7 maj valdes Kia Orback Pettersson till ny styrelseordförande för ÅWL Arkitekter och ersätter Sara Revström.

Läs mer
woodsafe
BSK Arkitekter förstärker inom projektering och anställer Johannes Dursun som affärsansvarig arkitekt.

BSK växer inom projektering

BSK Arkitekter har anställt arkitekten och civilingenjören Johannes Dursun och förstärker därmed erbjudandet inom projektering.

Läs mer
När det är stora mängder takplåt med samma längd kan det löna sig med förfalsat.

Förfalsad plåt gav fördelar på Kompassen i Luleå

I Luleå håller den nya stadsdelen Kronan på att växa fram. Ett av projekten består av 157 stycken lägenheter som tillsammans bildar kvarteret vid namn Kompassen....

Läs mer
Alnova
Skiss över Kunskapsförskolan Kareby.

Snart står ny förskola klar i Kareby

I det nyetablerade området Kareby utanför Kungälv tas nu första spadtaget för områdets nya förskola. Förskolan, som kommer att rymma 100 elever, drivs av...

Läs mer
Torget blir en mötesplats för hela Bunkeflostrand.

Lättare bo och leva hållbart med nytt centrum i Malmö

Grönskande bostadskvarter som en utpost mot åkrarna. En park med stora naturvärden. Och ett nytt centrum för hela Malmöstadsdelen Bunkeflostrand. Nu är detaljplanen...

Läs mer
Mirka


Hållbart modulbyggande i trä – framtidens kanske mest rationella byggmetod

Tyréns har i uppdrag att projektera 380 nya studentlägenheter i tre huskroppar om tre till fem våningar. De planerade suterränghusen i Kärrtorp kommer uppföras i...

Läs mer

Heimstaden Bostad köper fastigheter av Stångåstaden

Heimstaden Bostad köper sammanlagt 1 118 bostäder av Stångåstaden. Bostäderna ligger i Lambohov, Haninge, Ljungsbro och Vasastaden. Heimstaden tar formellt över...

Läs mer
Nordic Guarantee
Stefan Lindbäck, vd för Lindbäcks Group.

Stefan Lindbäck invald i Byggföretagens styrelse

Stefan Lindbäck, vd för Lindbäcks Group, har valts in i bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagens styrelse.
– Jag är glad och naturligtvis stolt ö...

Läs mer
Thomas Alsén är energiingenjör på Riksbyggen och mottagare av hedersomnämnande för sitt engagerade arbete med solceller.

Hedersomnämnande i Solenergipriset 2021 till Riksbyggens Thomas Alsén

Thomas Alsén, energiingenjör på Riksbyggen, har fått ett hedersomnämnande för sitt engagerade arbete med solceller. Under lång tid har Thomas arbetat med solel...

Läs mer
Upplands stängsel
VD Johanna Munck af Rosenschöld är sedan årsskiftet delägare i Strategisk Arkitektur.

Johanna Munck af Rosenschöld är ny partner i Strategisk Arkitektur

Sedan starten 1991 har Strategisk Arkitektur vuxit till ett av Sveriges 20 största arkitektkontor. Som en naturlig del i företagets tillväxt och utveckling har VD Johanna Munck af...

Läs mer
Nu kan Geomatikks rikstäckande tjänster avropas via den nationella inköpscentralen Sinfra.

Geomatikk tecknar avtal med Sinfra

Från den 1 maj kan medlemmar i Sinfra nationella inköpscentral avropa Geomatikks tjänster inom ledningsanvisning, inmätning och dokumentation.

Läs mer
Nytec plast
Elever på Yrkesgymnasiet i Malmö fick den ärofyllda uppgiften att bygga ihop den specialdesignade träpaviljongen till Swedish Southern Design Days.

Yrkesgymnasiet i Malmö i central roll inför nyskapande designmässa

Southern Sweden Design Days bjuder in hela världen till Malmö. Mitt i smeten är Yrkesgymnasiets byggprogram. De har nämligen byggt upp den spektakulära träpaviljongen,...

Läs mer
Hustaken på Hebsackersgatan 2 till 10 på Olympia i Helsingborg får solceller på taket.

Helsingborgshem fortsatter klimatarbetet med solceller vid stor takrenovering

De befintliga hustaken på  Hebsackersgatan 2 till 10 på Olympia i Helsingborg har nått sin beräknade livslängd och ska därför bytas ut.
– I...

Läs mer
Stokvis
Peter Mikes, VD Lambertsson.

Lambertsson storsatsar framåt - förvärvar expertis inom bygglogistik

Lambertsson förvärvar delar av logistikföretaget Servistik, den digitala plattformen Serviplan och samtlig bygglogistik. Företagsaffären innebär att Lambertsson...

Läs mer
Fredrik, Thomas, Patrik från Liljaskolan i Vännäs.

Modern utbildning för den moderna maskinföraren

Liljaskolan i Vännäs utanför Umeå utmärker sig bland landets maskinförarutbildningar för en fräsch och modern maskinpark. I februari levererade Hüllert...

Läs mer
CL Specialglas
I kv Förseglet på Öster Mälarstrand byggs 183 lägenheter som beräknas vara klara i slutet av 2024 (bilden är en illustration).

Mimer och Peab bygger 183 nya hyreslägenheter på Öster Mälarstrand

Bostads AB Mimer har gett Peab uppdraget att bygga 183 hyreslägenheter på Öster Mälarstrand i Västerås. Det är sex stycken sammanbundna huskroppar med bostä...

Läs mer
Visionsbild över den nya Smedbyskolan.

Nu börjar bygget av nya Smedbyskolan

Nu inleds bygget av nya Smedbyskolan. Den nya F-6 skolan förväntas stå helt klar under våren 2024.


– Det känns jättebra att det nu drar igång, det blir...

Läs mer

Skanska säljer fastighet i Solna för cirka 300 miljoner kronor

Skanska har sålt en fastighet i Solna för cirka 300 miljoner kronor. Köpare är Specialfastigheter Sverige AB. Försäljningen kommer att bokföras av Skanska...

Läs mer

Carin Stoeckmann omvald till ordförande för Byggföretagen

<span class=\

På årets stämma för bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen omvaldes Carin Stoeckmann, vd Byggmästar’n i Skåne AB, till förbundsordfö...

Läs mer
ECO-asfalt asfaltverk Tønsberg.

Peab lanserar ECO-Asfalt i hela Norden

Som första asfaltverk i Norge startar Peab Asfalt i Tønsberg idag, den 5 maj, tillverkningen av ECO-Asfalt. Detta innebär att ECO-Asfalt nu finns i Peabs samtliga nordiska lä...

Läs mer
Thomas Concrete Groups forsknings- och utvecklingschef, Ingemar Löfgren, demonstrerar den betongfilterpress som för första gången någonsin använts i Sverige i samband med att man provade fram rätt recept för den klimatförbättrade betongen

Unikt lab med hög kompetens hjälper kunder över världen

C-lab i Göteborg är företagets centra för forskning, utveckling, teknisk rådgivning och laboratorieprovning, där bolagets experter dagligen arbetar med att...

Läs mer
Liljewalls förslag på bostäder i GoCo Health Innovation City för Balder.

Liljewall ritar bostäder för Balder i GoCo Health Innovation City

Ett nytt innovationskluster med fokus på hälsa, medicinsk utveckling och digitala hälsotjänster växer fram i Mölndal. I den nya stadsdelen GoCo Health Innovation City...

Läs mer


Infobric Group förvärvar MSite – Storbritanniens ledande tjänst för personalhantering på byggarbetsplatser

MSite, ett av Storbritanniens ledande teknikbolag inom personalhantering på byggarbetsplatser, blir nu en del av Infobric Group. Förvärvet stärker kunderbjudandet ytterligare...

Läs mer
Bild från bygget av Campus Albano, Stockholm.

Nu blir campus Albano självförsörjande på energi

Mångmiljardsatsningen Albano når ännu en milstolpe när tre av fyra byggnader nu står klara på Stockholms nya campusområde. Därmed driftsätts...

Läs mer

Rejlers tecknar avtal med norska Statsbygg om energimärkning av fastigheter

Rejlers har tecknat avtal med Statsbygg i Norge gällande energimärkning av över 170 fastigheter i Nordnorge. Kontraktet löper på två år med möjlighet till...

Läs mer


Stora Enso lanserar biobaserat bindemedel för en sundare inomhusmiljö

Stora Enso lanserar i dag sin senaste ligninbaserade innovation, NeoLigno by Stora Enso. NeoLigno är ett helt biobaserat bindemedel fritt från formaldehyd och isocyanater, medförande...

Läs mer
Skiss över det nya Livabygget på sjukhuset i Førde.

Bravida Norge installerar och renoverar på sjukhuset i Førde

Bravida Norge har fått i uppdrag av Veidekke att utföra elinstallationerna för det nya Livabygget på sjukhuset i Førde. I kontraktet ingår också renovering av...

Läs mer


ByggVesta minskar C02-utsläppen med 25 % utan att öka byggkostnaderna

Idag lanserar ByggVesta en ny färdplan som visar hur kostnadseffektivisering och CO2-minskning för bostadsbyggande kan gå hand i hand. Baserat på innovation och de senaste...

Läs mer
Håkon Albjerk, chef på Hemsedals VVS, och Torkil Skancke-Hansson, vd och chef för affärsområde Assemblin Norge.

Assemblin Norge stärker sin position i Østlandet, nordväst om Oslo

Assemblin Norge stärker sin position i Østlandet (Viken Fylke) genom förvärv av värme- och sanitetbolaget Hemsedal VVS AS. Verksamheten har 12 medarbetare och en å...

Läs mer
I Skellefteå har White gestaltat en av världens högsta träbyggnader, Sara Kulturhus. Med sina 20 våningar kommer projektet att bli en förebild inom hållbar design och träkonstruktion. Byggnaden invigs i höst 2021.

Så kan byggsektorn uppnå klimatneutralitet

Fem år har gått sedan Parisavtalet trädde i kraft. Trots det svarar bygg- och fastighetssektorn fortfarande för mer än en femtedel av Sveriges totala utsläpp av vä...

Läs mer
Hamnen i Nykøbing Falster.

Guldborgsund väljer C.F. Møller Arkitekter för att utveckla ett stort hamnområde

Det blir C.F. Møller Arkitekter som tar fram ett förslag till en översiktsplan för att utveckla den nuvarande handelshamnen i Nykøbing Falster till en ny spännande...

Läs mer
Klimatsmart p-hus i Sege Park i Malmö (bilden är en llustration).

Gröna lösningar i klimatsmart parkeringshus

I det nya bostadsområdet Sege Park i Malmö byggs nu ett sex våningar högt p-hus med träkonstruktion som förses med flera klimatsmarta lösningar. Assemblin bidrar...

Läs mer
Området för arkitekttävlingen.

Tävlingen om ny bro över Rönne å kan börja

En bro som är nyskapande och innovativ, som upplevs som en naturlig del av platsen och utgör ett blickfång i landskapet. Nu är tävlingen för den nya bron igång.

Läs mer


Nytt projekt ska minska klimatpåverkan vid renovering och ombyggnation

Bygg- och fastighetssektorn står för en femtedel av Sveriges utsläpp av växthusgaser. I ett nystartat projekt ska IVL Svenska Miljöinstitutet, Sveriges Allmännytta...

Läs mer


Mest lästa


Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se